flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирощувала рослини коноплі у квартирі

10 жовтня 2022, 09:26

У вересні 2022 року набрав законної сили вирок Першотравенського міського суду Дніпропетровської області відносно мешканки м. Першотравенська, яку засуджено за ст.310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

За результатами судового провадження було встановлено, що жінка у квартирі за місцем свого мешкання у м. Першотравенську незаконно посадила та вирощувала двадцять сім рослин коноплі, які в подальшому було вилучено під час обшуку працівниками поліції.  

У судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину у вчиненні вказаного кримінального проступку, за вироком суду їй призначено покарання у вигляді штрафу.

 Роз’яснення для громадян:

відповідно до Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори» діяльність з культивування рослин роду коноплі дозволяється лише для промислових цілей, визначених ліцензією, і може здійснюватися лише юридичними особами за наявності в них відповідної ліцензії.

         Будь-яка інша діяльність, пов’язана з посівом та вирощуванням рослин роду коноплі, не передбачена чинним законодавством, є незаконною і тягне за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність.