flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримання копій рішень Біловодського та Білокуракинського районних судів Луганської області

30 червня 2022, 13:44

Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду №1/0/9-22 від 06.03.2022 р. «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» територіальну підсудність судових справ Біловодського та Білокуракинського районних судів Луганської області визначено за Першотравенським міським судом Дніпропетровської області.

       Матеріали судових справ Біловодського та Білокуракинського районних судів Луганської області в паперовому або в електронному вигляді до цього часу Першотравенському міському суду Дніпропетровської області не передані.       В зв'язку з цим Першотравенський міський суд Дніпропетровської області не має можливості надавати учасникам судових процесів інформацію щодо стану розгляду справ, розглядати справи, провадження в яких не закінчені Біловодським та Білокуракинським районними судами Луганської області, приймати до розгляду заяви, клопотання по вказаним справам.

За наявності судового рішення суду першої інстанції справа може бути відновлена згідно з процесуальними нормами. Якщо у справі ще не було ухвалено судове рішення, це є підставою для сторони подати новий позов. Відповідно, розгляд судової справи відбувається із самого початку.

       На цей час наш суд має можливість надавати учасникам судових процесів копії судових рішень по справах, що були розглянуті Біловодським та Білокуракинським районними судами Луганської області і рішення по яким внесені до Єдиного державного реєстру судових рішень з зазначенням дати набрання рішенням законної сили. 

       Для отримання належним чином завіреної копії рішення заявнику необхідно звернутися до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області з відповідною заявою особисто або засобами поштового зв'язку (електронною поштою).

       Поштова адресу суду: 52803, місто Першотравенськ, Дніпропетровська область, вул. Шахтарської Слави, 16

       Електронна адреса суду: inbox@pr.dp.court.gov.ua

       У разі передачі матеріалів судових справ Біловодського та Білокуракинського районних судів Луганської області до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області про це буде повідомлено додатково на вебсайті суду.